subscribe: Posts | Comments

Makkelijk financiën bijhouden

0 comments

Financiën bijhouden is niet zo moeilijk als veel mensen denken. Vroeger was het wel moeilijk omdat je alles zelf moest doen. Nu gaat het allemaal haast automatisch.

Transacties

Veel van het geld is tegenwoordig digitaal en als je inkomsten komen binnen op je rekening. Ze moeten dan ook uit je rekening gaan als er iets betaald moet worden. Dit betekent dat er altijd transacties zijn van je inkomsten en uitgaven. Dit maakt financiën bijhouden heel makkelijk. Je kunt namelijk van je transacties afleiden waar geld vandaan komt en waar het heen gaat. Het is natuurlijk nog steeds veel werk om het allemaal te gaan uitzoeken maar dit hoeft ook niet voor financiën bijhouden.

Bankafschriften

Je kunt namelijk gebruik maken van software die enkel je bankafschriften nodig hebben. Als je dit upload gaat de software zelf aan de slag met financiën bijhouden. Je uitgaven worden allemaal in handige categorieën ingedeeld zodat alles overzichtelijk word. Zo word het geld dat je aan boodschappen betaald onder boodschappen gezet en abonnement kosten ook weer onder een eigen categorie. Als de software uit de beschrijving niet kan afleiden waar het moet ingedeeld worden, moet je eenmaal aangeven waar het bedrag voor was. De volgende keer zal de software het daar indelen. Je financiën bijhouden was nog nooit zo makkelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *